Wednesday, December 16, 2009

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ Епархији рашко-призренскојАПЕЛ ЗА ПОМОЋ
Епархији рашко-призренској

Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска принуђена је да се обрати српском народу у Србији и Дијаспори за помоћ.
Вишегодишња исцрпљеност, изазвана ситуацијом и условима у којима живи и ради, доводи до све тежег функционисања Епархије и остваривања њених основних циљева.
Помоћ која је у протеклим годинама упућивана Епархији рашко-призренској задовољавала је многобројне насушне потребе српског народа на Косову и Метохији, поспешивала и охрабривала деловање и Мисију Епархије у условима ропства, прогона и затирања Српства.
Околности су, међутим, постајале све теже, економска моћ све слабија, способност да се одговори растућим потребама у све сложенијем окружењу све мања.
Проблеми са којима се, у свакодневном раду, сусреће Епархија рашко-призренска по много чему су специфични и јединствени. Захтевају особено деловање, ангажовање стручњака разних профила, оснивање тела која ће моћи адекватно да одговоре растућим и неочекиваним изазовима у све тежим условима.
Не заборављамо помоћ коју је у протеклим годинама Епархији упућивала Влада Републике Србије.
Све то данас, међутим, постаје крајње недовољно и без капацитета да покрије основне потребе деловања Епархије рашко-призренске.
Стога је Епархија принуђена да се овим путем обрати српском народу у Србији и Дијаспори за помоћ, да они према својим могућностима у временима данашње кризе, учине додатни напор и упуте помоћ, која ће омогућити потпуније и свестраније деловање Епархије.
Помоћ се може упутити преко рачуна у Комерцијалној банци. Интернет-адреса овог Апела са детаљним упутствима је:

http://www.eparhija-prizren.com/pomoc


Епископ рашко-призренски Артемије

No comments:

Post a Comment