Sunday, May 8, 2011

Još bez optužnica za Dobrovoljačku
U fijokama Tužilaštva BiH već pet godina stoji i prijava protiv generala Armije BiH Atifa Dudakovića, koju su podneli tadašnji predsednik Republike Srpske Dragan Čavić i i premijer Milorad Dodik, navodi "Press".

Portparol Tužilštva BiH Boris Grubešić rekao je da Tužilaštvo radi na ovim predmetima, ali da ne može da kaže kada će istraga biti završena.

Nekadašnji predsednik RS Dragan Čavić kaže da skandalozan odnos Tužilaštva BiH prema nevinim žrtvama predstavlja najbolji dokaz da je Tužilaštvo, zajedno sa Sudom BiH, u najavećoj meri politizovano s ciljem prikrivanja dokaza o zločinima koje su počinili bošnjački vojni i politički lideri.

Rukovodilac Tima za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica RS Staša Košarac rekao je da je vlastima i narodu RS odavno jasno da Sud i Tužilaštvo BiH svesno opstruišu pravdu, braneći bošnjačke ratne zločince.

MUP RS je 27. aprila 2005. godine podnio Tužilaštvu BiH obiman materijal o licima za koja se opravdano sumnja da su direktno odgovorna za ovaj zločin. Među njima su: Jovan Divjak, Ejup Ganić, Jusuf Pušina, Stjepan Kljujić, Zoran Čegar, Zaim Backović, Dragan Vikić i drugi.

U zločinu u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu nad vojinicima JNA 2. i 3. maja 1992. godine, koji su počinili su pripadnici Armije BiH, Teritorijalne odbrane i paravojnih muslimanskih jedinica, ubijena su 42 pripadnika JNA, ranjena 73, a zarobljeno je njih 215. Stradalo je deset oficira, 28 vojnika i četiri civila, a po nacionalnom sastavu 32 Srbina, šest Hrvata i četiri Bošnjaka.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/135253/Jos-bez-optuznica-za-Dobrovoljacku

No comments:

Post a Comment