Sunday, November 21, 2010

Одрон блокирао пут Краљево-Рашка

понедељак, 08. нов 2010, 20:34 -> 00:23

Одрон блокирао пут Краљево-Рашка

Нема повређених у одрону на путу Краљево-Рашка, код места Вујића чесма. Саобраћај на том магистралном путном правцу прекинут.

На Ибарској магистрали, на деоници Краљево-Рашка код места Вујића чесма, прво око 18 часова, а потом два сата доцније, одронио се део брда. Већа количина земље и камења потпуно је затрпала коловоз на дужини од 50 метара и изазвала прекид саобраћаја.
Повређених нема, пошто у близини места одрона нема кућа, а последње возило које је прошло путем био је камион, који је избегао обрушавање земље и камења.

Путници аутобуса који се кретао из Београда ка Новом Пазару, рекли су репортеру РТС-а Вери Аксентијевић да се брдо одронило на само пет метара од њих. Нико од 20 путника аутобуса није повређен, рекао је возач Предраг Бојовић.

Иначе, путници су видели камион, који је долазио из супротног смера, и у последњем тренутку успео да избегне обрушено камење и земљу, тако да возач није повређен.

Наш извештач са лица места Сања Драгићевић јавља да су на том делу Ибарске магистрале у оба смера формиране километарске колоне аутомобила, а саобраћајна полиција процењује да ће пут бити рашчишћен и проходан најкасније до раних јутарњих часова.

Радници механизације Предузећа за путеве раде на рашчишћавњу пута.

Иако је, нешто после 23 часа, рашчишћена лева трака, магистрални пут још увек није пуштен у саобраћај због детаљне провере безбедности коловоза.

Возачима се препоручује да користе обилазни правац Краљево-Врњачка Бања-Крушевац-Брус-Плоче-Рашка.

No comments:

Post a Comment