Tuesday, November 23, 2010

Čavić: Povreda je prošlost, spremam se za SP


Milorad Čavić se oporavio od povrede leđa i sada mu je glavni cilj dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Šangaju naredne godine.Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izjavio je danas Tanjugu da se oporavio od povrede i da spreman dočekuje predolimpijsku 2011. godinu, u kojoj će mu glavni cilj biti dobar rezultat na prvenstvu sveta u Šangaju od 16. do 31. jula.

"Uveliko treniram i osećam se odlično. Planiram da dve nedelje u decembru provedem na pripremama u Banjaluci", rekao je Čavić.

Aktuelni olimpijski vicešampion, koji se 2010. godine nije takmičio zbog povrede i operacije leđa, istakao je da zajedno sa trenerom Petrom Popovićem planira i pripreme krajem januara 2011. u Južnoj Africi.

"U to doba tamo su idealni uslovi za pripreme i trening. Sve, međutim, zavisi od toga da li ćemo imati dovoljno sredstava da pokrijemo troškove priprema", izjavio je Čavić.

Svetski šampion na 50 metara delfin planira da tokom aprila, maja i juna učestvuje na tri takmičenja - u Italiji, Francuskoj i Grčkoj.

"To će mi biti poslednja provera pred prvenstvo sveta, na kojem ću, kao uostalom i uvek do sada, pokušati da dam maksimum i Srbiji donesem još jednu medalju", poručio je Čavić.

Naš rekorder je na poslednjem šampionatu sveta u Rimu 2009. godine, pored zlata na 50 metara delfin, osvojio i vicešampionsku titulu na 100 delfin stilom, kada ga je u finalu pobedio Amerikanac Majkl Felps.

Čavić je do sada tri puta bio proglašavan za najboljeg sportistu naše zemlje - 2003, 2008. i 2009. godine.

(Tanjug)

No comments:

Post a Comment